top of page
  • Elisabet Ek

Din julklapp kan ge någon synen tillbaka


Vill du ge bort årets mest meningsfulla julklapp? I Burkina Faso finns omkring 175.000 blinda. Många kan botas. Var med och låt din klapp ge en medmänniska synen tillbaka!

Hur ofta har du sett ett litet barn leda en blind man eller kvinna med en käpp mellan sig? Gör ett besök i Burkina Faso så ser du det dagligen. Barnet har ledsagningen som uppgift, det är inte tal om att gå i skolan. Två förlorare.

I Burkina Faso är orsaken till blindhet ofta gråstarr. Man tror att det finns 175.000 blinda i landet, alltså 1 på 100. Av dem lär 65 procent vara orsakat av gråstarr. Bara tre procent av dem som behöver det får hjälp med operation. Ute i byarna finns det ’’kloka gubbar’’ som utan någon som helst utbildning eller hygien ger sig på att plocka ut den grumliga grå linsen, med svåra komplikationer till följd.

På vårt sjukhus Centre Médical La Grâce startar nu i december en ögonklinik, som vi kunnat bygga med hjälp från Lions Tillberga och Världens Barn. Utrustningen har vi fått från den italienska organisationen Canguro O.N.L.U.S. Flights Aid. På ögonkliniken erbjuder vi gråstarrsoperationer till en rimlig penning. Vi vill även kunna hjälpa dem som inga pengar har. En fjärdedel av dem som söker sjukvård gör det på grund av ögonproblem, så det finns mycket att göra. Och du kan hjälpa till!

Var med och låt årets julklapp ge någon synen tillbaka. För 200 kronor kan du bidra till att vi kan köpa in en ny lins. För 1150 kronor kan vi operera. Sätt in din gåva, liten eller stor, på vårt bankgiro 480-9711. Eller swisha över din klapp direkt från mobilen till vårt swishkonto 123 593 53 41. Märk din insättning med "En synlig julklapp".

VARMT TACK FÖR DIN GÅVA - DEN GÖR SKILLNAD!

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page