top of page
  • Elisabet Ek

Lång kö till vår nya ögonklinik


"De första 100 undersökningarna och de första 30 starroperationerna GRATIS!" Det var reklamen som gick ut i radion och muntligt till byarna som gränsar till vår nystartade ögonklinik i Burkina Faso.

Den 14 mars startade verksamheten, kön var lång första dagen. En kvinna hade sovit över på verandan till kliniken för att vara på den säkra sidan. Redan efter 2-3 dagar hade de 100 första patienterna undersökts och inom en vecka var det nästan 30 på kölistan till operation. Efter tre veckor hade 300 patienter sökt upp oss, vilket betyder att ryktet sprids. Vi har även haft några lådor med begagnade glasögon att erbjuda för under 15 kronor paret.

Det är tack vare Lionsklubben i Tillberga och Världens barn som vi har kunnat bygga ögonkliniken. Med startbidraget kunde vi erbjuda dessa fria undersökningar och operationer och en tid framöver kan vi erbjuda vård till ett reducerat pris. Utrustning för operation och undersökning, värd över en miljon kronor, har vi fått via en italiensk organisation, Canguro O.N.L.U.S. Flight Aid. Operationsinstrument måste kompletteras, men vi förväntar oss att kunna operera fr.o.m. maj.

Så fantastiskt att se hur vårt arbete ger frukt och bidrar till ett bättre liv för våra fattiga medmänniskor!

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page