top of page

Om oss

Västafrikahjälpen är en ideell organisation för humanitärt bistånd till Västafrika, i dagsläget främst till det västafrikanska landet Burkina Faso.

Grundarna till Västafrikahjälpen, Bertil och Ingrid Johansson, har varit verksamma i Burkina Faso sedan mitten av 1970-talet. Landet är ett av världens fattigaste, med hög folktäthet, begränsade naturtillgångar, känslig odlingsjord och en mycket ojämn fördelning av inkomsterna.

 

Omkring 80 procent av befolkningen är beroende av jordbruket, som ofta inte fungerar på grund av för lite regn. Analfabetismen är mycket hög och många barn får inte möjlighet att gå i skolan. Drygt 10 procent dör innan de har hunnit fylla fem år.

 

I detta land arbetar Västafrikahjälpen idag med sjukvård, fadderverksamhet, bekämpning av ökenspridning och jordbruksutbildning. Vi bidrar bland annat till att hundratals fattiga barn får gå i skolan varje år. Vi har även byggt och driver ett kirurgsjukhus strax utanför miljonstaden Bobo Dioulasso. Tack vare detta sjukhus får fler människor den vård de behöver, med ökad hälsa och minskad dödlighet som följd.

Kontaktuppgifter

 

E-post: info@vastafrikahjalpen.se

Telefon: 072-201 23 24

Kolarstigen 7, 716 94 Mullhyttan

Bankgiro: 480-9711

Swish: 123 593 53 41

Orgnr: 802449-5635

bottom of page