top of page

Miljö

Västafrikahjälpen arbetar aktivt för en mer hållbar miljö i Burkina Faso.

 

Det största miljöhotet mot länderna söder om Sahara är ökenspridningen. En av huvudorsakerna är åratal av ohämmad skövling. Människor behöver mark att odla på och ved för att kunna laga sin mat. I Burkina Faso går dessutom 50 procent av veden åt till att brygga det lokala ölet.

Genom att plantera fler träd kan vi långsiktigt minska ökenspridningen och markerosionen. Att plantera ett träd kostar 25 kronor. Då ingår såväl planta och plantering som bevattning under två år framåt.

 

En viktig del i arbetet för en hållbar miljöutveckling är också att lära befolkningen att odla giftfritt. Istället för att bespruta sina odlingar med gifter visar vi hur man kan använda naturliga ämnen från till exempel blad och växter för att få bättre och mer hållbara skördar. Vi lär också ut olika metoder för att förbättra jordkvaliteten och hur man komposterar.

 

I vår miljösatsning ingår även hållbar djurhållning. Vi erbjuder bland annat kvinnor ett så kallar fårpaket. För 950 kronor kan vi köpa ett får, foder under den första torrperioden och vid behov hjälp av veterinär.

Din gåva gör skillnad

25 kr    Plantering av ett träd
950 kr  Ett fårpaket

Vi arbetar också med

bottom of page