top of page

Sjukvård

En av Västafrikahjälpens hjärtefrågor är sjukvård för alla. Vi har bland annat byggt ett sjukhus i ett land där behovet av operations- och vårdmöjligheter är enormt.

Sjukvården i Burkina Faso är starkt underdimensionerad. I landets näst största stad Bobo Dioulasso finns bara ett statligt sjukhus. Där ska fyra operationssalar serva en befolkning på över två miljoner människor. Behovet av fler operationsmöjligheter är kritiskt.

 

Västafrikahjälpen har byggt och driver ett kirurgsjukhus strax utanför denna stad och kan på så sätt täcka upp för en del av det näst intill oändliga behovet av sjukvård. Centre Médical la Grâce, som sjukhuset heter, har varit i drift sedan 2013. Ändå har arbetet bara börjat. För att kunna hjälpa de allra fattigaste att få den vård de behöver måste vi fortsätta att bygga ut och komplettera sjukhuset med både utrustning och personal.

Sjukhusfond för de allra fattigaste

Precis som i övriga landet måste våra patienter betala för den vård de får hos oss. För dem som trots våra låga kostnader inte har råd att betala har vi startat en sjukhusfond. Med hjälp av den kan vi erbjuda även de allra fattigaste den vård de behöver. Denna fond består enbart av insamlade pengar från Västafrikahjälpen och är, precis som sjukhuset i övrigt, i stort behov av fler gåvor. 

Var med och rädda liv

Genom att ge en gåva till vårt sjukhus är du med och räddar liv. Du kan ge en engångsgåva, bli månadsgivare eller varför inte önska dig en gåva till vårt arbete i födelsedagspresent. Oavsett vad du väljer och hur mycket du har möjlighet att ge, kommer din gåva att göra stor skillnad!

Din gåva gör skillnad

50 kr    Trettio kurer mot magmask

100 kr  Fyra malariabehandlingar

200 kr  En ny ögonlins

900 kr  En gråstarrsoperation

Vi arbetar också med

bottom of page