top of page

Utbildning

Sedan flera år bedriver Västafrikahjälpen en framgångsrik fadderverksamhet som bidrar till att hundratals barn får möjlighet att gå i skolan.

Endast hälften av Burkina Fasos barn får idag en utbildning. Statens skolor har överfulla klasser, det kan vara över 100 elever i första klass - i ett och samma klassrum! Det finns även en del privata skolor, men då måste man betala dyra skolavgifter vilket kan vara mycket betungande för en fattig familj. Betalas inte avgiften i tid stängs barnet av från undervisningen.

För en årlig summa av 500 kronor kan du ge ett barn möjlighet att gå i en bra skola. Pengarna räcker inte bara till att täcka skolavgiften, utan även till en skoluniform, en skolväska, skolböcker och övrigt material.

 

Du kan även bidra med ett enklare skolpaket. Paketet innehåller bland annat skrivböcker, pennor, linjal och en ryggsäck och räcker för ett skolbarn under ett helt läsår. Detta kostar bara150 kronor - en gåva som betyder mycket mer än vi kan ana!

 

Eftersom vi jobbar helt ideellt och inte har några administrativa kostnader här i Sverige, kan du vara säker på att dina pengar kommer fram till de barn som bäst behöver det.

Din gåva gör skillnad

150 kr  Ett skolpaket
500 kr  Ett års skola för ett barn

Vi arbetar också med

bottom of page