top of page
  • Elisabet Ek

Skoldrömmar går i uppfyllelse


Många barn i Burkina Faso har som högsta dröm att få gå i skolan. Bertil Johansson berättar om hur Västafrikahjälpen tack vare sitt faddersystem kan låta drömmar gå i uppfyllelse.

"En eftermiddag när jag närmar mig vår primärskola i Banankélédaga, ser jag fyra pojkar stå och hänga utanför skolan. Jag ropar på dem och frågar varför de inte

är inne på lektionen. En lärarinna agerar tolk. Det visar sig att de inte alls går i skolan, men att de varje dag håller sig i närheten för att kunna snappa upp kunskap. De vill väldigt gärna gå i skolan, men deras föräldrar har helt enkelt inte råd att betala skolavgiften. Jag ber en av lärarna att kolla upp om det pojkarna säger verkligen stämmer. Någon dag senare får jag veta att pojkarnas föräldrar är bland de fattigaste i byn och att pojkarna har hängt runt skolan i över ett år. Dessa pojkar kunde vi direkt lova att de skulle få gå i skolan, tack vara våra fantastiska faddrar här i Sverige. Men vi behöver bli fler! För bara 350 kronor per år kan du hjälpa ett barn i Burkina Faso att genom utbildning få en bättre framtid. Vi hoppas på ditt stöd, så att vi kan ge ännu fler barn denna möjlighet att lära sig läsa och skriva."


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page