top of page
  • Elisabet Ek

Årets julklapp räddar liv


Ge dig själv eller någon i din närhet en alldeles särskild julklapp i år. För bara 200 kronor kan du vara med och rädda liv. På riktigt!

Nu är det snart jul igen, både här i Sverige och i Burkina Faso, ett av världens fattigaste länder. Här tänker vi på ledighet, julbord och presenter. Där funderar man på mat för dagen. Och på att inte bli sjuk - för då kan man dö. Trots att sjukvård är än mer väsentlig i ett land med många infektionssjukdomar, är den inte på långa vägar tillgänglig för alla. För att avhjälpa de enorma behoven har Västafrikahjälpen tack vare frivilliga gåvor och insatser byggt ett sjukhus strax utanför staden Bobo-Dioulasso i Burkina Faso. Verksamheten har nyligen startat och i början av 2014 hoppas vi komma igång med de första operationerna.

Vi har tidigare år samlat pengar till byggstenar, till fönster och dörrar, till solpaneler och till en vattenpump. Nu står sjukhuset äntligen klart, men vi behöver fortfarande ditt stöd för att kunna hjälpa de allra fattigaste, som helt enkelt inte har råd att betala för vård. För en gåva på 200 kronor räcker din julklapp till: - malariabehandling i tre dagar för 20 personer eller - betalning av läkarbesök för fyra personer eller - tre dagars sjukhusvistelse för en person!

Sätt in din gåva på bankgiro 480-9711 och märk inbetalningen med “Julklapp”. Vi ordnar självklart med ett fint gåvobrev som du kan lägga under granen. Skicka gärna ett mejl till oss och berätta vem du vill ge klappen till och till vilken adress vi ska skicka gåvobrevet.

Vi önskar en riktigt god jul och ett gott nytt år!


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page