top of page
  • Ingrid Johansson

En julklapp som förändrar liv


Snart har vår ögonklinik i Burkina Faso varit igång i tre år och vi är fantastiskt nöjda med hur verksamheten har utvecklats. Bara i år har vi undersökt över 3000 patienter, en del vid besök ute på landsbygden. Många har fått hjälp, bland annat har 384 opererats för gråstarr. Tänk att få vara med och ge synen tillbaka till människor som tidigare har varit helt blinda! Många är även i behov av glasögon, inte minst barn i skolåldern. Ingen ska tvingas hoppa av skolan för att de inte kan se vad som händer på svarta tavlan! Vi har fått hjälp med optikerutrustning som nu är på plats, containern kom fram i förra veckan. En svensk optiker åker ner till Burkina Faso i januari för att montera ihop utrustningen och utbilda vår personal om hur den ska användas. Lämpliga lokaler färdigställs nu på klinikens övervåning. Sedan ska vi kunna slipa in glasen på plats istället för att tvingas köpa glasögon från huvudstaden. Det finns fortfarande förbättringsområden för vår klinik, både vad gäller personal, utbildning och utrustning. Vill du vara med oss i det arbetet? Med ditt stöd kan vi hjälpa ännu fler! Varför inte ge bort en gåva till ögonkliniken i julklapp till någon som redan har allt och lite till? Varje krona är värdefull och just din julklapp kan kanske räcka till ett par glasögon, en frisk ögonlins eller till och med en gråstarrsoperation! Du kan enkelt swisha din gåva till 123 593 53 41 eller sätta in det du vill ge på bankgiro 480-9711. Märk inbetalningen med ”Julklapp till ögonkliniken”. På vår webbplats kan du sedan beställa ett gåvobrev att lägga under granen. Det gör du via formuläret på sidan https://www.vastafrikahjalpen.org/gavogram. En riktigt god jul önskar vi er alla och varmt tack för ert stöd! Utan er skulle vårt arbete inte vara möjligt.


36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page