top of page
  • Elisabet Ek

Dorcas fick vår hjälp med operation


Det här är Dorcas. I oktober 2014 råkade hon ut för en trafikolycka och fick en lårbensfraktur. Benen låg omlott, långt ifrån varandra, och kunde omöjligt läka. Hennes pappa var bortrest i samband med olyckan och kunde inte se till att hon fick den hjälp hon behövde. Han hade ändå inte haft råd. Släkten lyckades samla ihop 200 000 CFA (fem månadslöner för en arbetare - om man har jobb), men bara spiken skulle kosta över 100 000 CFA.

Dorcas gick länge omkring med frakturen obehandlad, tills hon slutligen fick hjälp med en operation av oss på Västafrikahjälpen. Vår sjukhusfond kunde tack vare våra givare gå in och täcka upp den delen av kostnaden som familjen inte hade råd att betala, cirka 5 000 kronor. Operationen genomfördes i september förra året.

I veckan som gick kom en mycket glad Dorcas förbi oss på sjukhuset för att tacka för hjälpen. Benet är läkt, hon går helt utan hälta och har tränat upp musklerna bra. Lite ont i knät men inga andra besvär. Och nu har hon efter två års uppehåll äntligen kunnat återuppta sina gymnasiestudier.

Tack till alla våra fantastiska givare som varit med och gjort detta möjligt!

Dorcas idag

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page